ASIGURARILE AUTO ,RCA contra CASCO

Autor

Asigurarile auto de tip Casco au scazut cu 25% in 2010, in special din cauza reducerii vanzarilor de automobile si a activitatii pietei de leasing.

„Piata romaneasca este dependenta de asigurarile auto intr-un procent foarte mare, spre deosebire de alte piete. Segmentul Casco isi va reveni numai odata cu revenirea pietei de vanzari de vehicule noi si mai ales a leasingului auto”, a spus Angela Toncescu, presedintele CSA, la un seminar pe tema asigurarilor auto.

Insasi segmentul RCA inregistreaza scaderi.

polita RCA

polita RCA

In ceea ce priveste asigurarile obligatorii RCA, majoritatea asiguratorilor cauta solutii de diminuare a efectelor crizei, a mai spus Angela Toncescu. „Companiile si-au diminuat tarifele, introducand criterii proprii de reducere a primelor pe care nu le practicau inainte de criza, astfel incat acestea sa fie suportabile pentru populatie. Acest lucru, impreuna cu inceperea aplicarii sistemului bonus-malus, se va reflecta in volumul subscrierilor pentru trimestrul I din 2011 sau chiar pentru intreg anul 2011”.

Astfel, o mare parte a societatilor a inceput sa aplice tarife de persoane fizice pentru persoanele fizice utilizatoare de vehicule finantate in leasing.”Se remarca cresterea considerabila a rezervei de daune neavizate ca urmare a introducerii de catre CSA, in 2008, a metodologiei unitare de calcul. Astfel, aceasta rezerva a crescut cu 264% in 2010 fata de nivelul de dinainte de introducerea metodologiei unitare, respectiv nivelul din 2007″, a adaugat Angela Toncescu. Dupa un articol din wall stret

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+