Ordinului CSA nr. 11/2010,prevederi la asigurarea de viata

Autor

Ordinului CSA nr. 11/2010, care a introdus prevederea conform careia inainte de incheierea unui contract de asigurare de viata, asiguratorii sunt obligati sa faca o analiza a nevoilor financiare ale clientului si sa le recomande pe baza acesteia o solutie financiara, i-au fost aduse o serie de completari. Ordinul CSA nr. 1/2012 pentru modificarea si completarea normelor privind informatiile pe care asiguratorii si intermediarii in asigurari trebuie sa le furnizeze clientilor, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr. 23/2009, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 26 din 12 ianuarie 2012.

Noul act normativ completeaza dispozitiile, precizand ca solutia financiara propusa este doar o recomandare a asiguratorului. De asemenea, in norme este introdusa mentiunea ca prevederile referitoare la analiza nevoilor financiare ale clientului, prezentarea prospectului fondului de investitii si a proiectiei (evolutiei detaliate a contractului) nu se aplica contractelor de asigurare de viata care sunt complementare la produsele furnizate de institutiile de credit si institutiile financiare nebancare care actioneaza intr-o piata reglementata si nici contractelor de asigurare de grup (nominale sau nenominale).

Din septembrie 2011, companiile care practica asigurari de viata sunt obligate sa analizeze situatia si nevoile financiare ale viitorilor clienti pe baza unui chestionar si sa le recomande acestora solutii in concordanta cu rezultatele reiesite. Potrivit prevederilor Ordinului nr. 11/2010 al CSA, evaluarea este realizata pe baza unui formular de analiza a nevoilor clientilor.

O alta reglementare importanta o constituie obligatia asiguratorului de a prezenta o proiectie inainte de incheierea unui contract de asigurare de viata astfel incat asiguratul sa aiba o imagine clara si completa asupra acestuia. Proiectia, mai exact evolutia detaliata a contractului, va fi intocmita in doua exemplare semnate de ambele parti, un exemplar fiind inmanat clientului, celalalt ramanand la asigurator, se precizeaza in Ordinul nr. 11/2010.

…..

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+