Sfaturi si o alegere corecta !Zece modalitati de a te informa.

Autor

1. Consultati ofertele cat mai multor administratori autorizati , sau, daca este posibil, consultati chiar toate ofertele.

comunicare-asertiva

comunicare-asertiva

 

2. Verificati daca privatebrokeri  care va contacteaza sunt avizati.

3. Verificati actul unic de aderare si elementele de siguranta ale acestuia, respectiv seria si numarul unic alocat de catre firma de brokeri  acreditata.

4. Verificati autorizarea administratorului, a prospectului si a fondului de pensii.

5. Cititi cu atentie prospectele schemelor de pensii prezentate de catre fiecareprivatebroker . Puneti intrebari despre toate acele aspecte pe care considerati ca trebuie sa fie lamurite.

6. Tineti cont de: comisioanele de administrare, politica de investitii a fondului, comisioanele de transfer, modalitatea de informare si raportare catre participant si, nu in ultimul rand, experienta administratorului. Toate aceste elemente se regasesc in prospectul schemei de pensii pe care agentul de marketing este obligat sa il prezinte participantului inaintea semnarii contractului.

7. Atentie la semnarea contractului, care este un contract scris incheiat cu administratorul fondului si care trebuie semnat si de administrator si de privatebroker

8.Contractul individual se redacteaza in trei exemplare si se semneaza in original. Doua exemplare se pastreaza de catre administrator si unul de catre persoana care a aderat la acel fond. Privatebrokerul va va solicita o copie a actului lor de identitate, cu semnatura olografa.

9. Puteti semna cite contracte de pensia privata doriti . Asta depinde de suma ,sau persoanele carora le faceti pensie privata sau asigurare de viata.

10. Alegeti un fond de pensii care sa va reprezinte interesele .

SURSA

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+