Doar o vorba sa-ti mai spun….

Autor

Vrei sa ai cu cine schimba o vorba sau mai multe cand vi acasa? Sa mai auzi si alte ”opinii” decat cele bine stiute, emise de membrii familiei tale?  Ia-ti un papagal… sau un perus!

Viata in compania unei pasari de colivie este mai comoda decat in compania unui caine (care trebe scoasa la plimbare, periat, alintat, vaccinat, etc). Dar, daca vrei si un partener de conversatie, trebuie sa stii ca  nu toti papagalii au darul de a reproduce limbajul nostru. Si dupa ce ai optat pentru o inaripata guraliva, ai grija ce vorbesti in prezenta ei! Precis, nu vrei sa auzi intr-o buna zi din gura ei, tot ce spui tu la manie!

Topul guralivilor:

– Papagalul calugar – mic la stat, mare la sfat! Este foarte comunicativ, spun  unii proprietari, cand il aud cum reproduce sunetul aspiratorului in functiune sau al hotei din bucatarie!

– Micul Alexander – legenda sau adevar? Cica piticul asta inaripat a fost declarat pasare sfanta, dupa ce a fost surprins spunand foarte clar, rugaciunea matinala a calugarilor. El poate reproduce pasaje lungi si complexe!

– Papagalul gri african – are o inteligenta brici!  Iar specialistii il recomanda drept cea mai fericita alegere: se pare ca poate memora pana la 500 de cuvinte si expresii si vorbeste foarte clar!

– Papagalul amazonian – este un personaj foarte receptiv: ar fi bine sa iti cenzurezi expresiile in prezenta lui! Iti intoarce propriile cuvinte si expresii mai … neortodoxe!

– Perusul – are un firicel de glas, dar este harnic la invatatura. In plus este cel mai mic de talie si este cel mai cautat. Mic, vioi, inteligent, invata repede si continuu isi inbogateste vocabularul. Glasul lui firav e un atu!

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+