Sarbusca …sarbusca moldoveneasca

Autor

Reteta de Sarbusca Moldovenesca

Ingrediente:
o ceapa, un morcov, un patrunjel, 4-5 cartofi mari, 4 cesti de zer de alesul untului, verdeata

Mod de preparare: Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi Cand zarzavatul este fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului. Se lasa sa fiarba putin impreuna, se adauga patrunjel tocat.
Se poate servi cu mamaliguta

Sarbusca Moldoveneascasarbusca moldoveneasca

Ingrediente:

Zer de lapte 1,5 l, apă 1,5 l, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ceapă 100 g, cartofi 300 g, ulei 50 g, mălai sau gris 50 g, verdeaţă 1 leg, sare.

Mod de preparare:

Morcovii şi pătrunjelul se taie rondele, iar ceapa se toacă mărunt, se călesc in ulei şi se pun la fiert în apă amestecată cu zer de lapte. După circa 20 min. se pun cartofii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă sare, iar când zarzavatul şi cartofii sunt gata, se presară mălaiul sau grisul şi se lasă să mai fiarbă 15 min. La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+