In vara vom plati pentru un litru de benzina peste 6 lei, iar spre sfarsitul anului chiar 7 lei.

Autor

Ne-am obisnuit de ceva vreme sa nu mai conteze reactiile noastre ale cetatenilor la majorarea progresiva a benzinei ,gazului si electricitatii vizavi de guvernanti .Toate inlantuite vor atrage scumpiri greu de suportat in buzunarul si asa gol al romanului. Oricum e clar companiile petroliere stiu ca oamenii au nevoie constanta de combustibili asa ca vor creste preturile cum vor si dupa bunul lor plac. In asteptarea solutiilor ecologice si a alternativelor scumpe la combustibilul clasic ,iata ca mai primim inca o veste trista.

Asa cum ii sta bine Guvernului, a somat companiile petroliere sa scada preturile, dar acestea au ras de el si nu l-au bagat in seama. Ba mai mult, vor creste in continuare pretul la benzina si motorina. Si ca sa fie treaba-TREABA, se pare ca iarna viitoare ne vom apropia vertiginos de 2 Euro/litru la combustibili. Unde mai pui ca din octombrie suntem obligati sa avem si anvelope de iarna? Adica orice scumpire in Romania vine cu o alta cheltuiala.

Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, spune ca scumpirile practicate de companii sunt nejustificate si ca piata de la noi nu se poate raporta la cea europeana.

“Orice scumpire pe care o face o companie petroliera are o motivatie sau cel putin asa ar trebui, doar ca la noi in tara nu se justifica majorarile de preturi din cauza ca mana de lucru este mult mai ieftina si avem si resurse proprii. Circa 40-45% din materia prima vine din pamant romanesc. Pacat este ca aceste scumpiri sunt acceptate de guvernanti, doar pentru faptul ca o data cu cresterea pretului ei incaseaza mai multi bani prin taxele si accizele aplicate”, ne-a spus Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari

 

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+