Mierea – indulcitorul fara egal.

Autor

Produs energetic prin excelenta, mierea este nelipsita din dieta cosmonautilor. Daca este bine conservata, nu are termen de valabilitate, fiind probabil singurul aliment din lume care nu expira.Spre deosebire de zahar, mierea este asimilata direct de organism, fara sa mai necesite o prelucrare speciala, prin digestie. Explicatia acestui proces simplu consta in faptul ca mierea contine zaharuri simple (glucoza si fructoza). Si tot datorita compozitiei simple, mierea contribuie si la eliminarea toxinelor din ficat si rinichi, avand si un usor efect laxativ.

Mai putin cunoscuta decat sortimentele florale, mierea neagra sau de mana este foarte apreciata de cosmonauti. Acest tip de miere provine din alte parti ale plantei, in afara de flori, mai exact, albinele colecteaza mana, o secretie care nu reprezinta altceva decat excrementele puricilor si ale paduchilor de plante. Spre deosebire de cea florala, mierea neagra nu contine polen, deci poate fi consumata si de persoanele alergice. In plus, ea contine cantitati mari de inhibina (un bactericid foarte puternic) dar si de 20 de ori mai multe saruri minerale decat mierea florala.tipuri-de-miere

In ultimul timp in lumina reflectoarelor a intrat un alt produs minune – mierea de manuka. Extrasa de albine din florile unui arbore pitic, care creste doar in Noua Zeelanda, este singuar miere din lume care poate distruge o serie de microorganisme bacteriene si fungice ( E.Coli, staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa, streptococcus faecalis, helicobacter Pylori).  The Active Manuka Honey Association, organizatia care promoveaza acest tip de miere, a creat un standard (UMF) care determina gradul puterii antibacteriene a mierii.

Atentie, doar mierea clasificata cu UMF 10+ si peste aceasta valoare poate fi folosita in scopuri terapeutice. Mierea cu nivel maxim de actiune UMF25+ trateaza inclusiv afectiuni cronice. Pretul reflecta calitatea: 500 de grame de miere cu UMF25+ costa ~ 250 lei!

Date exacte : 100 gr miere = 315 calorii

– vitamine continute: B1, B2, B3, B5, B6, C, K.

– minerale continute: calciu, magneziu, bor,fier, potasiu, fosfor, sodiu.

Mierea este un produs 100% natural!

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+