Retea Ad-hoc Wifi pe device Android

Autor

Cum faci o retea Ad-hoc – Wifi pe sisteme Android

Să presupunem că aveti un telefon sau o tableta bazata pe SO Android si doriţi sa va conectati cu alt device Android  . Din păcate, utilitarul WifiManager din So Android ignoră reţele ad-hoc . Există câteva modalităţi de a rezolva aceasta inconvenienta:

  • Una dintre ele ,este de a modifica sistemul de operare Android pentru a vedeai reţelele ad-hoc (Îmi amintesc că am văzut unele ROM-ul personalizate pentru momentdoar pentru  Samsung, ).
  • O alta este de a configura manual wpa_supplicant ca să se conecteze la o reţea ad-hoc.
  • Cu toate acestea, o alta rezolvare ,este de a patch wpa_supplicant si  a pretinde că reţelele ad-hoc sunt puncte de acces regulate. Aceasta a fost metoda mea.

Scopul original al acestui patch a fost de a permite  unui dispozitiv Android de a se  lega la un alt telefon ,tableta  cu Android folosind Barnacle Wifi Tether .

“”Barnacle Wifi Tether vă permite să porniţi telefonul Android într-un punct de acces fără fir ad-hoc, în trei paşi simpli.

  1. Obţineţi acces root pe telefon.
  2. Instalaţi Barnacle Wifi Tether de la Market Android pentru1,5-2,2 (sau aici ), şi rulaţi-l.
  3. Conectati  PC-ul (sau iPad, sau Xbox!) La reţeaua ad-hoc (SSID-ul implicit este barnacle)).

barnacle va acţiona ca un router wireless pentru conectarea clientilor sai la Internet prin reteaua 3G a telefonului (sau 2G), conexiune mobila.

Sprijin pentru retelele ad-hoc  în wpa_supplicant

În acest moment, Androidul nu acceptă reţele ad-hoc. Asta este, ad-hoc (IBSS), raportatele rezultate din  intrări sunt filtrate  la scanare de wpa_supplicant.

Pentru a adăuga o  reţea ad-hoc  trebuie rezolvata  WifiStateTracker  pentru a nu filtra intrările IBSS de afară şi de a stabili wpa_supplicant în modul ap_scan 2 Modul de a stabili IBSS este de a stabili unul nou în loc de a fi asociat  cu unul scanat.

O modalitate mai buna  de a face acest lucru este de a mări wpa_supplicant să mascheze retelele  ad-hoc ca si cum ar fi reţele de puncte de acces la infrastructură regulata (AP). Acest lucru aduce modificări doar la wpa_supplicant .

Modificările necesare

Patch-ul de mai jos modifică codul wpa_supplicant în exterior / wpa_supplicant AOSP repo pentru a face reţele ad-hoc  care apar ca AP regulat cu un prefix (*).

Patch-uri :

  • elimină [IBSS] pavilion de la rezultate de scanare,
  • mascat şi demascheazareteaua ad-hoc cu SSID-ul (*) prefix
  • stabileşte modul 1 (ad-hoc), dacă SSID-ul este pentru IBSS
  • permite Supplicant pentru a selecta o IBSS atunci când asocierea se face la un anumit SSID

Actualizare:

V-am împărtăşit câteva gânduri cu privire la viitorul ad-hoc în perspectivele de Ad-hoc în Wifi Android

Se pare că inginerii Android prefera Wi-Fi Direct in loc de ad-hoc, aşa cum este ilustrat de acest subiect.

Chiar dacă … reteaua ad-hoc este o tehnologie de vârstă susţinută de mai multe dispozitive fata de cele  directe, ad-hoc pe WiFi nu este încă disponibilă. :

Wifi direct este un strat care configurează automat unul dintre dispozitivele ca un AP Soft. Beneficiile pe care le au cu AP  sunt aceleaşi pe care le va primi cu WiFi direct(WPA2 şi puterea de management). Asta pentru  a spune că nu există nici un motiv bun pentru a adăuga o retea ad-hoc, nu există – compatibilitate cu dispozitivele care vor sa se conecteze ad-hoc.

Mă întreb dacă în cazul în care Wi-Fi Direct va sprijini o comunicarea de grup, sau va fi  un dispozitiv (AP) intr-o reţea ad-hoc, nici un nod nu  acţionează ca un releu: tot traficul este direct, emisiunile sunt directe. Într-o infrastructură (sau  AP) de reţea, releele AP preiau tot traficul de: pachete chiar difuzate ce vor fi trimise la AP, care apoi le transmite la toate dispozitivele.

Iată un fragment din Întrebări frecvente despre Wi-Fi Alliance privind Wi-Fi Direct:

Este acelaşi lucru  modulul ad-hoc?

Nu Ad Hoc, sau IBSS, modulul de moştenire este un protocol pentru dispozitive Wi-Fi, şi Wi-Fi Direct este o noua inovatie. Wi-Fi Direct aduce elemente importante de securitate, usurinta de configurare, de performanţă şi mai mare, care nu este în prezent disponibil în modul ad-hoc. Cu Wi-Fi Direct, un dispozitiv poate menţine o conexiune simultană la o reţea de infrastructură – acest lucru nu este posibil, cu Ad-hoc.

Exista sarcini care stau la baza programului de certificare Wi-Fi Direct pe standardele 802.11s IEEE (mesh) sau 802.11z (Setup Direct Link) ?

Nu caietul de sarcini care stă la baza Wi-Fi Direct este un program de certificare ce  a fost dezvoltat în cadrul Alianţei Wi-Fi de companii membre. Acesta funcţionează pe dispozitivele 802.11, dar nu este legată de nici o modificare specifică IEEE 802.11.

Aceasta înseamnă ca , Wi-Fi Direct nu este un standard IEEE, ci o specificaţie de la Wi-Fi Alliance. Acesta nu este neapărat un lucru rău. Motivul pare să fie aici că  conecziunea ad-hoc nu a reuşit, în ciuda Wi-Fi certificat .pentru că nu a fost “destul de uşor pentru utilizatorii de acasă”, şi aşa Wi-Fi Direct este în esenţă, construit pe partea de sus a Wi-Fi Protected Setup .

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+