5 feluri de a-ti mentine creierul in forma

Autor

Creierul se aseamana foarte mult cu muschii, de aceea trebuie folosit cat mai mult pentru a fi pastrat in forma. De obicei, deoarece corpul este vizibil avem tendinta sa ii acordam o atentie deosebita in timp ce creierului, pe care nu il putem vedea il neglijam uitand de importanta vitala a acestuia.

Serveste un pahar cu vin rosu.
Deja nu mai ai nevoie de o scuza pentru a bea un pahar de vin rosu la sfarsitul zilei. La Litwin-Zucker Research Center din New York, unde se studiaza boala Alzheimer si dereglarile de memorie, Philippe Marambaud a demonstrat intr-un studiu ca vinul rosu contine o componenta numita resveratrol ce poate descuraja aparitia acestei boli.

Apelati la jocurile video pe calculator.


Da. Ati citit corect, recurgeti la jocurile video. Expertii cred ca acestea sporesc puterea de concentrare si memoria. Asa ca foloseste acele dispozitive de ultima generatie.Exista o mutitudine de oferte pe piata: jocuri online sau chiar binecunoscutele jocuri Xbox 360, Play Station, Nintendo, etc.

Echilibreaza nivelul fierului din organizm.
Cati dintre noi ne amintim de nivelul fierului din organism? Femeile, in special, ar trebui sa acorde mai multa importanta acestui fapt.

Verifica nivelul colesterolului.
Un nivel normal de colesterol este important pentru a ne pastra sanatatea mintii. Un nivel ridicat al colesterolului ingreuneaza circulatia sangelui si priveaza creierul de substante nutritive. Din aceasta cauza apar probleme ale memoriei.

Doua mere zilnic
Merele contin doza exacta de antioxidanti pentru a creste nivelurile de acetylcholina, un neurotransmitator care este esential memoriei si care se degradeaza odata cu varsta. Cantitatea recomandata este de 2 pana la 3 mere zilnic sau 200 de ml de suc de mere pentru a reimprospata activitatea creierului.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+