Bora Bora, Insula PARADISULUI

Autor

Cine nu ar dori sa ajunga pe aceste meleaguri in Bora Bora, macar pret de cateva ore…. din pacate foarte  putini au acest noroc si privilegiu totodata, ptr noi, cei multi care putem doar sa visam la aceste mirifice imagini  Bora Bora este insula visurilor.

 

Indragostitii si romanticii din intreaga lume lauda insula Bora Bora pe care muntele in forma de castel Mount Otemanu strapunge cerul. Vai tropicale luxuriante infloresc cu hibiscus,

 

in timp ce insulite acoperite cu palmieri incercuiesc laguna, ca un sirag delicat. Plajele  cu nisip din Bora Bora perfecte, de culoare alba, se unesc cu ape de smarald in care pesti in mii de culori animeaza coralii.

 

S-a scris foarte mult despre Bora Bora si totusi nic iun cuvant nu poate cuprinde atmosfera magica emanata de aceasta insula.

Vazuta din aer, Bora Bora a fost comparata cu „un mic smarald intr-o mare de turcoaz, inconjurat de un sirag de perle sclipitoare”.

Aeroportul, construit de catre fortele americane in 1942, se afla pe o insula  la aproximativ 20min cu barca de satul principal, Vaitape.

 

Alte urme ale prezentei americane sunt doua mari tunuri ascunse in vegetatia luxurianta de pe dealul cu vedere spre laguna cu nisip din Bora Bora.

Vederea insulei de pe aeroport iti ia rasuflarea, iar in timp ce traversezi laguna iti dai seama de ce este atractia principala pentru multi vizitatori.

Bora Bora in sine este destul de mica, putand fi inconjurata cu masina in aproximativ o ora.

Suprafata lagunei este de trei ori mai mare decat suprafata de uscat si ofera o gama larga de nuante de albastru si turcoaz in timp ce navighezi pe apele cristaline. La sud-estul insulei se afla Gradina de Corali, un parc subacvatic natural in care puteti gasi tot felul de pesti si corali.

In largul Point Matira este o zona in care se afla pisici si vulpi de mare uriase si gratioase.

Exista mai multe specii, pe care le puteti mangaia in timp ce sunt hranite.

 

La intrarea in stramtoare, „Valea alba” misuna de rechini cenusii si baracude, care executa un balet gratios


comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+