Cum sa ingrijesti plantele curgatoare.

Autor

Plantele curgatoare din apartamentele noastre sau din birouri  imbunatatesc ambianta si aspectul ,  in plus ele sunt responsabile pentru  o calitate mai buna a aerului . Florile plantelor  curgatoare nu ocupa spatiu pe podea, asadar nu trebuie sa le porti grija in cazul in care ai copii, animale sau sa impiedice persoanele care intra si ies din acea incapere.

Aceste plante sunt atractive dar, ele au nevoie de o ingrijire optima, chiar daca nu sunt pretentioase.

Iata ce anume trebuie sa ai vedere cum sa ingrijesti florile in ghiveci;

1 Gaseste locul perfect:

Atunci cand ai o planta curgatoare, aceasta trebuie tinuta intr-un ghiveci suspendat, agatat intr-un loc potrivit. Aseaza ghiveciul intr-un spatiu ferit de curenti de aer, iar in functie de tipul de planta,pozitioneaz-o intr-un loc insorit (langa fereastra) sau din contra, intr-un spatiu in care soarele nu are acces. Oriunde ai aseza-o , floarea are nevoie de suficienta lumina pentru a se dezvolta .
Este recomandat sa o agati la o inaltime potrivita, astfel incat sa nu ajunga la ea copiii sau animalele, iar tu sa nu te lovesti de ghiveci sau de ramuri atunci cand treci prin zona.

2 Ai grija la sistemul de drenare:

Florile  curgatoare au nevoie de un ghiveci cu o drenare optima. Asigura-te ca pe fundul ghiveciului exista cel putin 3 gauri prin care sa se scurga excesul de apa. Totusi, daca ghiveciul se afla in interior, pozitioneaza-l cu grija, astfel incat surplusul de apa (daca exista cazul, sa se scurga intr-o farfurioara speciala.De asemenea, este foarte posibil ca in anumite cazuri sa ii pui mai multa apa decat are nevoie, iar farfuriuta sa nu faca fata – asadar, ar fi bine sa nu asezi ghiveciul deasupra unor lucruri care se pot strica (covor, aparate electrocasnice etc) – cea mai buna varianta este gresia, dar totusi de preferat este sa torni apa in reprize.

3 Aplica periodic ingrasamant:plante-curgatoare-de-exterior

Curgatoarele necesita o fertilizare periodica si trebuiesc administrate  substante nutritive pentru inflorire, pentru un aspect sanatos si pentru o dezvoltare optima. O data la luna sau in functie de necesitati , ofera-i o fertilizare cu fier, mangan si cupru.

4 Uda solul atunci cand este necesar:

Lasa pamantul sa se usuce intre doua udari, mai ales daca nu vrei sa ai de a face cu surplusul de apa care se scurge pe jos. In sezonul cald este nevoie de o udare pe zi, in timp ce iarna este de ajuns sa uzi planta o data la 4 zile. Pentru un nivel mai mare de umiditate ar fi bine sa ai la indemana un tub cu pulverizator cu ajutorul caruia sa stropesti frunzele.

5 Tunde periodic plantele curgatoare:

Frunzele si ramurile uscate trebuie indepartate imediat pentru a stimula dezvoltarea si crestea unora noi. De asemenea, daca doresti ca planta sa aiba ramuri mai dese, ii poti taia anumite ramuri de la jumatate, astfel incat acest procedeu sa forteze indesirea frunzelor si eventual cresterea unor ramuri noi. In acest proces au un rol foarte important udarea si fertilizarea.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+