Asigurarile de sanatate private obligatorii. Totul despre asigurarile obligatorii.

Autor

In curand incepand cu anul 2012  ,o data ce va fi comunicata ulterior,vom avea  disponibile Asigurarile de sanatate private obligatorii ,similare cu sistemul de pensii private obligatorii .

In data de 12 octombrie 2011 a fost deschis Forumul Internaţional de Sănătate ,unde a participat si Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli, care a  declarat că,până la sfârşitul anului se va realiza revizurirea listei serviciilor asigurate în pachetul de asigurări de bază, pentru a putea face loc pe piaţă asigurărilor private de sănătate astfel ca  “În momentul în care pachetul de bază va fi raţionalizat , segmentul care lipseşte va putea fi asigurat privat” .

Similar cu sistemul pensiilor, si sistemul de sanatate necesita o reforma astfel incat sa nu mai fie sustinut in totalitate de catre stat. Astazi pensia are o structura bazata pe trei piloni: pensia de stat, pensia privata obligatorie si pensia privata facultativa. Astfel, se va introduce si in domeniul sanatatii o asigurare obligatorie emisa de o societate privata.

Acest lucru  înseamnă că pentru a beneficia de serviciile medicale complete, românii vor fi obligati să-şi facă şi asigurări în sistem privat, pe lângă cele de bază, care se achită la fondul public de asigurări de sănătate, ceva in genul pensiilor private facultative.

             Potrivit acestuia ,noul sistem de sănătate va aduce o îmbunătăţire a calităţii serviciilor şi modificări ale sistemului de plată.

Ce rol au asigurările private în reforma sănătăţii?

Prin urmare, este esenţială implicarea sectorului privat în reforma sănătăţii, în condiţiile în care sistemul medical nu mai poate fi susţinut exclusiv de stat, cu atât mai mult cu cât aceasta va duce la o creştere a gradului de competiţie între furnizorii de asigurări şi la un control mai bun, la o gestionare optimizată a actului medical şi a calităţii acestuia

Asiguratorii sunt pregătiţi ca romanii să-şi facă  asigurări în sistem privat

Dan Constantinescu (CSA) a declarat;”Industria asigurărilor din România este pregătită se se implice”,dealtfel a precizat că principalii operatori de pe piaţa asigurărilor de sănătate din România sunt aceiaşi cu cei care operează în celelelate ţări ale UE şi chiar în afara lor.

Sistemul asigurarilor private de sănătate din România, o piață de jumătate de miliard de euro

Sistemul privat de sănătate din România valorează în prezent jumătate de miliard de euro.

“Au intrat bani masiv în infrastructură. Infrastructura a atras medici specialişti. Medicii au atras reputaţie, iar reputaţia a atras la rândul ei bani”, dintre toate serviciile de sănătate oferite în sistem privat, cele de spitalizare sunt încă la început, cu foarte puţini competitori. “S-au investit sume enorme şi nimeni nu şi-a recuperat investiţia până acum”, a precizat Sergiu Neguţ reprezentatul reţelei Regina Maria.

Sistemul privat de sanatate ne ofera o accesibilitate mult mai mare la medici specialisti si aparatura de inalta calitate, unul din marile avantaje fiind timpul economisit prin durata de asteptare scazuta in comparatie cu serviciile medicale publice care sunt intotdeauna aglomerate. Astfel ,asiguratul va avea acces nu la una ci la o retea de clinici si spitale private din intreaga tara si uneori chiar din strainatate.

Va vom tine la curent cu ultimele noutati privind reforma sanatatii si  asigurarile de sanatate private obligatorii…..

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+