Conventii matrimoniale si divort,noutati incepand cu 1 oct.2011

Autor

Noua legislatie din codul civil, reglementeaza  conventiile matrimoniale si divorturile. Aceasta  lege, clarifica drepturile, indatoririle  si penalizarile  despagubirile in caz si divort si conventiile matrimoniale ,sint doar citeva prevederi ale legislatiei care intra in vigoare in toamna. Noul Cod Civil, ce va intra in vigoare la 1 octombrie 2011, reglementeaza in detaliu relatiile dintre romani, in timpul relatiilor oficiale, dar si inainte si dupa casatorie.

Despagubiri la divort:contract

In noua lege, partenerul nevinovat poate cere despagubiri la divort celuilalt, atunci cand casatoria este desfacuta din culpa exclusiva.
Motivele pentru un divort din culpa exclusiva includ infidelitatea unuia dintre soti, actele de violenta morala sau fizica, consumul in exces de bauturi alcoolice, parasirea nejustificata a domiciliului sau existena unor nepotriviri de ordin fiziologic etc.

Platile compensatorii:
Platile compensatorii in caz de divort care cauzeaza un prejudiciu sotului “nevinovat” pot fi insa acordate abia dupa 20 de ani de casnicie.
Pensia de intretinere:

Noul Cod Civil schimba drepturile fostilor parteneri la divort.
Chiar daca nu exista copii minori, sotul care are o avere considerabil mai mare si pierde procesul ar putea fi obligat de lege sa plateasca celuilalt o pensie de intretinere lunara.

Contractele prenuptiale devin Conventii matrimoniale:

Noua lege ofera cuplurilor care vor sa-si protejeze bunurile o noua optiune.
Contractele prenuptiale care ajung in legislatia romana drept ” conventii matrimoniale” cu o diferenta semnificativa..

Despagubiri intre logodnici:

tineri casatoriti

casatoriti

Persoanele logodite vor avea aceleasi drepturi ca si cele casatorite dupa ce locuiesc impreuna o perioada lunga de timp.

Noua definitie a logodnei este  “promisiunea reciproca de a incheia casatoria”.

Logodnicii vor putea imparti bunurile dobandite in perioada in care au locuit impreuna in acelasi mod ca si oamenii casatoriti.

Despagubirile vor fi acordate in baza cheltuielilor facute sau contractate in vederea casatoriei.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+