Adio “la ocazie”….

Autor

Inainte de toate va pun intrebarea…. cum se va  constata, sau cum vom face diferenta  ca pasagerii din autoturisme sunt rude sau sunt autostopisti?  findca in acest caz riscam sa platim amenzi si pentru persoanele dragi noua!

Ministerul Transporturilor, are in vedere un proiect de OUG  care afectează “practicile ilicite” ale soferilor care transportă persoane “la ocazie” fără autorizaţie si riscă amenzi de 1.000 – 5.000 lei,aceste practici afectează activitatea firmelor autorizate, bugetul de stat şi siguranţa circulaţiei.

la ocazie prinTransilvaniaProiectul de OUG vizează completarea Legii 38/2003, care reglementează autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii şi controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere.

Proiectul nu prevede, insa, si modul in care va fi controlata aceasta activitate. Proiectul ordonantei de urgenta se afla in dezbatere publica pana la data 23 decembrie.

“Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere. De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

 

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+