Rate prime de asigurari

Autor

PILONUL IV pensia privata suplimentara.

 

Piata financiara a fost revolutionata cu pensia obligatorie, insa contributiile platite nu sunt suficiente pentru asigurarea unei pensii private de cel putin 600 de euro pe luna.

Ratele primelor de asigurare in pilonul IV depinde de alegerea fiecaruia uni mai mult

alti maiputin ,ideea in sine este ca cu cit se incepe mai devreme perioada de cotizare cu atit este mai benefic.

 

Nu exista suma standard poti incepe sa cotizezi cu 30 RON dar poti cotiza la fel de bine si cu 300 RON pe luna,fiecare dupa posibilitatile finaciare

Iata mai jos o varianta de mijloc;

O persoana cu un venit corespunzator unui salariu mediu pe economie si care  incepe sa contribuie la un fond de pensii obligatorii (pilonul II) la varsta de 20 de ani ar putea avea o pensie intre 230 si 330 de euro pe luna, in functie de randamentul obtinut de fondul la care contribuie, estimat la 5-7% pe an. Pensia insa ar putea fi mai mare, deoarece aceste calcule se bazeaza pe procent  fix pe toata perioada de economisire.

Ratele de contibutie la fondurile de pensii obligatorii administrate privat este extrem de redus, de aceea pentru un venit de cel putin 500 de euro pe luna dupa pensionare este necesara incheierea unei pensii private Pilonul IV.

 

Astfel, o persoana care castiga 1.000 de lei pe luna (circa 300 de euro) si investeste 50 de lei (15 euro) lunar, poate avea dupa 35 de ani de economisire o pensie lunara de 1.500 de lei (circa 425 de euro), in conditiile in care fondul va avea un randament de 5%. Perioada de plata a primelor luata in calcul este de 20 de ani. In cazul in care randamentul fondului de pensii in care investiti creste cu doar un punct procentual, la 6% pe an, pensia lunara poate ajunge chiar la 2.047 de lei (575 de euro), in conditiile aceleiasi contributii lunare si unei perioade de economisire de 35 de ani.

 

Daca contribuiti in fiecare luna la un fond de pensii cu 360 de lei (100 de euro), timp de 30 de ani, iar fondul inregistreaza un randament de 8% pe an, pensia lunara pe care o veti primi este de 4.100 de lei (1.160 de euro).

Pensia privata suplimentara va depinde in final de valoarea contributiei, perioada de economisire, perioada de plata a pensiei si de randamentul obtinut de administratorul fondului.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+