Persoanele Fizice Autorizate (PFA).Ultimele noutati fiscale!

Autor

Persoanele Fizice Autorizate (PFA) pot avea angajaţi pentru desfăşurarea activităţii, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvernul României şi publicată, ieri, în Monitorul Oficial.

PFA “PFA îşi poate desfăşura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile legii”, se arată în Ordonanţa de urgenţă care modifică şi completează articolul 17 din Ordonanţa de urgenţă nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Potrivit art. 4 lit. a) din OUG 44/2008, persoanele fizice pot desfăşura activităţi economice individual şi independent, ca persoane fizice autorizate.

Totodată, se mai introduce un alineat care prevede că PFA nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează, conform art. 16, chiar dacă această colaborare este exclusivă. Art. 16 spune că, pentru exercitarea activităţii pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+