Noul Cod de Procedură Civilă din 15 februarie…

Autor

De vineri, 15 februarie, poliţiştii rutieri vor opri în trafic autoturismele aflate în executare silită şi vor ridica actele acestora pentru a ajuta creditorii să recupereze banii. Este numai una dintre prevederile noului Cod de Procedură Civilă.

Noul Cod de Procedură Civilă intră în vigoare pe 15 februarie şi implică Poliţia Rutieră în operaţiunea executării silite a debitorilor, scrie ziarulring.ro. Până acum creditorii angajau detectivi care să urmărească debitorul care se sustrăgea executării silite. „Organul de poliţie rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat şi va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărţii de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este datorii leasingsechestrat şi să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc”, se arată în lege.

Potrivit actului normativ amintit, executorul judecătoresc va trimite debitorului o somaţie prin care i se va aduce acestuia la cunoştinţă că are termen de o zi pentru achitarea datoriilor. Dacă debitorul nu plăteşte suma datorată, executorul judecătoresc va proceda la executarea bunurilor mobile în vederea valorificării lor.

Codul de Procedură Civilă aduce modificări şi în sistemul de licitaţie a bunurilor mobile şi imobile executate silit, care vor putea fi vândute şi la preţuri scăzute cu peste 50%, lucru care nu era permis până acum.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+