Obligatoriu permis de conducere pentru mopede AM

Autor

Iata ca in plenul Senatului a fost aprobat in data de  17 septembrie 2012 ,proiectul de lege iniţiat de Guvern care propune modificarea Codului rutier, în sensul introducerii permiselor de conducere pentru mopede. Aceasta înseamnă că, pe viitor, conducerea fără permis a acestui tip de vehicul va fi faptă penală.

În prezent, mopedele şi triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de şcolile de şoferi.

Din 19 ianuarie 2013 va fi introdus obligatoriu permisul de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2.

Astfel ca guvernul ne explica că se urmăreşte, reducerea numărului de accidente şi a consecinţelor accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi conducătorii de mopede, tricicluri şi motociclete.

Proprietarii de mopede şi tricicluri cu motor care vor conduce aceste vehicule din 19 ianuarie 2013 fără să deţină permis de conducere se vor alege cu dosar penal.

Din statistica reiese ca ;”În ultimii doi ani, numai conducătorii de mopede au produs 5.201 evenimente rutiere în urma cărora şi-au pierdut viaţa 242 de persoane, iar alte 5.733 au suferit vătămări corporale”.

Situaţia de fata este favorizată de legislaţia rutieră actuală, care permite conducerea mopedelor fără permis de conducere obţinut ci doar cu un atestat în urma susţinerii unui “examen”, se arată în documentul amintit.

De aceea noul proiect de lege intra in vigoare, începând cu data de 19 ianuarie 2013, prin care se reglementeaza vârsta minima pentru obţinerea permisului de conducere astfel: 18 ani împliniţi….continuarea articolului

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+