Pilonul II de pensii ,pentru participanti din categoriile speciale

Autor

Pilonul II de pensii ,pentru participanti din categoriile speciale avem citeva noutati privind eligibilitatea acestora .

 

Astfel ca in urma solicitărilor de informaţii adresate Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) cu privire la procedura de aderare în sistemul fondurilor de pensii administrate privat pentru noile categorii de persoane eligibile pentru Pilonul II şi pentru o informare corectă a viitorilor participanţi,se fac următoarele precizări:

  • Noile categorii de persoane eligibile pentru aderare în cadrul sistemului Pilon II, enumerate mai jos, vor putea încheia acte valabile de aderare, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor aduse Normei nr. 22/2009 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat;

 

  • Actele de aderare în cheiate pentru aceste categorii de persoane până la momentul intrării în vigoare a prevederilor menţionate anterior sunt nule de drept şi nu vor putea fi validate de către casele sectoriale de pensii, în calitate de instituţii de evidenţă a participanţilor, alături de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP);

 

  • Ambele proiecte de acte normative se vor afla în dezbatere publică până la data de 23 decembrie 2011, urmând a primi avizul consultativ al instituţiilor de evidenţă şi după caz al instituţiei cu atribuţii de colectare. Elaborarea acestora a fost determinată de intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor administrate privat.

 

  • Incepand cu 01.01.2011, nivelul contributiei pentru Pilonul 2 va creste la 3,5%.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+