Cristale Japoneze sau kefirul de apa

Autor

Reteta mea ….pe care o prepar…..

Cristale Japoneze sau kefirul de apa;

Ingrediente:

6-7 linguri de cristale Japoneze Japan-kristaly gomba

1 borcan de sticla de 2,5- 3 L

1 strecuratoare de plastic cu gauri mici

1 lingura de plastic

Zahar si sau miere sau 50/50  fiecare dupa cum il tine buzunarul.

Fructe; lamaie, stafide sau smochine ,mere etc.

Secretul reusitei sta in folosirea ustensilelor de plastic si sticla.

Mod de preparare:

Se pune 2L de apa plata (de fantana,de izvor) in borcan si se adauga (pentru fiecare lingura de cristale o lingura de zahar) 6 -7 linguri de zahar (sau miere), se dizolva zaharul si se adauga 6 linguri de cristale, o lingura de stafide sau 2 smochine ,2-3 feliute de lamaie cu coaja(dupa gust mai poti adauga o felie de mar etc).

Borcanul se inchide si se tine la temperatura camerei 24-48 ore.

Apoi se strecoara lichidul chiar si printr-un tifon asezat deasupra sitei pentru a nu trece cristalele mici noi formate si se clatesc sub un jet (nu puternic) de apa (fara clor).

Lichidul usor acidulat si cu gust de suc de soc, se pune in recipient de plastic sau sticla si se consuma in loc de apa. Lichidul poate lua consistenta unui usor gel lichid.

In timp cristalele se inmultesc si isi maresc volumul ,surplusul il poti aduna intr-un borcan de sticla cu apa si putin zahar atat cat sa treaca peste ele, pana la 6 luni, sau daca ai adunat 6 linguri le poti face cadou.

kefir de apaFiindca sunt fiinte vii, igiena şi buna dispoziţie a celui care se ocupă de cristale contează foarte mult. Dacă la manevrează cineva nervos sau cu mîinile murdare, cristalele nu se mai înmulţesc şi mor.

Pînă acum, cert este că nimeni nu s-a plîns că enigmaticul lichid, băut cu regularitate cîte 1-1,5 l zilnic, ar fi făcut rău. Mai mult, persoanele care au consumat timp îndelungat asemenea „răcoritoare” spun că după circa 6 luni au devenit mai sănătoase, mai rezistente la răceli şi au scăpat de kilogramele în plus fără să ţină regim.

Localnicii spun că, atît ei, cît şi rude de-ale lor, au beneficiat de îmbunătăţirea lentă dar sigură a stării fizice şi psihice. Lichidul este considerat util (pentru că s-a dovedit eficient) în anemie, astenie, dereglări de metabolism, stres, obezitate, retenţie de apă, ulcer gastric, reumatism, menopauză, boli digestive, renale, respiratorii, întărirea imunităţii, intoxicaţii, furunculoze, răni (aplicat extern, împiedică infectarea) şi chiar în unele forme de cancer incipient.

Nu dăunează nici măcar plantelor, care, dacă sînt udate zilnic cu acest lichid, se dezvoltă mult mai viguroase şi mai rezistente la boli.

Multe persoane şi-au făcut un obicei din a prepara o băutură cu aspect lăptos, răcoritoare numită chefir.Lichidul respectiv se bea în loc de apă şi se spune despre el că este bun în tratarea diverselor afecţiuni. Această băutură se numeşte, într-adevăr, chefir, iar acele cristale, cunoscute şi sub denumirea de „cristale de Japonia”, sunt nişte ciuperci inferioare din grupa Sacharomyces, care se dezvoltă şi se înmulţesc rapid, în medii de cultură bogate în glucide.

Ele au fost folosite de multă vreme pentru prepararea unor băuturi răcoritoare în diverse ţări din Extremul Orient, în special în Japonia şi China, dar au intrat şi în Europa, fiind preluate de către terapeuţii naturişti ca remediu împotriva unor afecţiuni. Aceste „cristale de Japonia” au ca substanţe active, în special, minerale, vitamine (B, E şi D) şi enzyme sintetizate din zaharul adaugat.

Pentru cultură se utilizează borcane de sticlă de circa 2500 ml, cu capac de material plastic sau sticla. Orice contact al ingredientelor cu metalul distruge cultura şi dă naştere la produşi toxici. Pentru obţinerea băuturii, se pun în borcan 2000ml apă (fără clor), 6 linguri de cristale de Japonia, 6 linguri de miere sau zahar şi 6-7 stafide sau 3-4 bucăţi din alte fructe (prune, mere, gutui).

Se închide borcanul ermetic şi se lasă amestecul să fermenteze 24 de ore, la temperatura camerei. Se strecoară, apoi, lichidul rezultat şi se consumă. Imediat dupa strecurare, cristalele din borcan se clătesc sub jet de apă rece. După clătire, se adaugă din nou reteta se închide borcanul şi se pune iar la fermentat. Fructele se înlocuiesc la fiecare tura sau la 6-7 zile dupa dorinta.

După acest interval de timp, se poate constata că, în urma procesului de înmulţire, volumul cristalelor s-a dublat, moment în care trebuie ori sa dublam cantitatile /ori le donam. Dacă nu, vom separa mediul de cultură în 2 părţi egale, transvazându-l în alţi recipienţi. Aşa se poate spori, de la o săptămână la alta, cantitatea de lichid.

Beneficii terapeutice!

Acţiunea terapeutică a lichidului „produs” de aceste miraculoase ciuperci se bazează pe însuşirile sale de protector hepatic, anticolesterolemiante, de reglator endocrin, calmante, revitalizante şi stimulatoare ale reacţiilor de apărare ale organismului.

Unii terapeuţi îi atribuie şi proprietăţi anticancerigene. Este indicat, îndeosebi, în afecţiuni hepatobiliare (dischinezii, steatoză hepatică, colecistite), afecţiuni nervoase (astenii, nevroze, migrene), boli endocrine (insuficienţă tiroidiană şi paratiroidiană, pancreatite) şi boli cardiovasculare (combate ateroscleroza).

CONTRAINDICATII:

Este contraindicat în caz de hiperaciditate gastrică, gastroduodenite, ulcer gastroduodenal şi colite acute. Băutura se consumă ca atare, în doze de 100-200 ml, de 2 ori/zi, de regulă dimineaţa şi seara, cu o oră înaintea meselor, timp de 3-6 luni. După o pauză de 2-3 luni, cura se poate relua SAU SE POATE CONSUMA PE TIMP NELIMITAT INLOCUIND CU SUCCES SUCURILE CHIMICE .IN FINAL GUSTUL SAU ADUCE A SUC DE SOC ATAT DE APRECIAT DE ROMANI

  SI NU UITA …SANATATEA  E MAI BUNA DECAT TOATE ……SANATATE MAXIMA!

Dictionar…..

Tibicos, cunoscut si sub numele de tibi, kefir de apa, kefir de zahar, cristale japoneze si „albine” de California, sunt culturi de bacterii si drojdie tinute intr-o matrice de polizaharide creata de bacterii.

Ca si in cazul granulelor de kefir, microbii prezenti in tibicos (kefir de apa) actioneaza in simbioza pt a mentine o cultura stabila. Tibicos poate face asta in diferite lichide dulci, hranindu-se cu zahar pentru a produce acid lactic, alcool (etanol) si dioxid de carbon care carbonateaza bautura (bulele).

Tibicos se gaseste peste tot in lume, in diferite variatii. Tibicos tipic are un amestec de lactobacil, bacterii de streptococ, pediococ si leuconococ cu drojdie de Saccharomyces, Candida, Kloeckera si posibil altele.

Lactobacillus brevis a fost identificat ca fiind cel care produce polysaccharide (dextran) care formeaza granulele.
Candida albicans, care produce infectii la oameni, nu se gaseste niciodata in tibicos.

 Cristalele japoneze sunt indicate in:

TRATAREA HEPATITELOR, IN NORMALIZAREA DIGESTIEI, PENTRU ELIMINAREA TOXINELOR DIN ORGANISM, avand un efect PUTERNIC DEPURATIV si DETOXIFIANT. IN PEDIATRIE este folosit cu foarte bune rezultate la COMPLETAREA RATIEI DE LAPTE MATERN.
CHEFIRUL REZULTAT IN 24 DE ORE are un efect ENERGIZANT NATURAL. Daca se consuma UN LITRU in 24 de ore este benefic si in tratarea URMATOARELOR AFECTIUNI :

DIABET – (glicemia creste ca si cum ai consuma o feliuta de paine).(Chiar daca la hranirea lor se folosesc produse dulci, acestea transforma glucidele in enzime iar GLICEMIA NU CRESTE );

BOLI ale SISTEMULUI NERVOS, HIPERTENSIUNE, INFARCT,

BRONSITE, ASTM, CATARACTE, SCLEROZA,

BOLI DE FICAT , HEPATITA “A” si “B”, CIROZE (pentru prevenirea imbolnavirii sau vindecare totala in 2 – 4 luni.Pentru vindecare SE CONSUMA 2 LITRI PE ZI)

BOLI DE STOMAC, ULCERE (ranile se inchid dupa doua sapatamani de tratament)

NORMALIZAREA DIGESTIEI (diaree si constipatie) se bea NUMAI SEARA 500 ml.

ANEMIE SI LEUCEMIE (in cazuri foarte grave SE CONSUMA 2 LITRI /ZI. Sangele redevine la normal dupa 3 luni de tratament)

PAREZE si HEMIPAREZE, AVC (rezultatele se pot vedea dupa doua luni)
CANCER Cristalele japoneze fac miracole in BOLILE DE CANCER. Ganglionii dispar in 2-3 luni dupa tratament , FICATUL SE REGENEREAZA.

PENTRU UZ EXTERN se foloseste chefirul rezultat DUPA 48 DE ORE.
ALERGII, ECZEME, ULCERATII ALE PIELII, ZONA ZOSTER, PSORIAZIS, CANCER AL PIELII, RANI DESCHISE(zgarieturi, taieturi, arsuri, plagi purulente)ACNEE, FURUNCULOZA. Pe zona afectata se pun comprese de doua ori pe zi cu chefirul rezultat in 48 de ore si in acelas timp se bea 500 ml chefir rezultat dupa 24 de ore.Locul afectat se spala de fiecare data.”

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+