Levantica trateaza si parfumeaza

Autor

Ceasca cu ceai  Vara, campurile sunt invadate de culoarea mov si de mirosul dulceag al lavandei, cum mai este cunoscuta aceasta planta. Cu toate acestea, levantica este, printre multe altele si planta medicinala.

Retete de leacuri de lavanda si afectiunile pentru care sunt recomandate :

1. Uleiul aromat :

Cum il prepari:  Iti trebuie un borcan de 250 g in care pui o mana de flori de     lavanda si umple-l cu ulei. Trebuie lasat cam o saptamana la macerat intr-un loc caldut, apoi filtreza uleiul si trece-l in sticlute inchise la culoare.

– La ce poate fi folosit : Vei masa usor in fiecare seara cu acest ulei daca ai pielea foarte uscata sau ai vanatai. Tratamentul trebuie urmat cateva zile, pana cand problemele dispar.

2. Ceai de lavanda : Sticlute aromate

  – Cum il prepari : Intr-o cana cu ala clocotita, pui 2 lingurite cu planta uscata dupa care lasi la infuzat 10 minute si apoi strecori si consumi preparatul respectiv.

–  La ce poate fi folosit: Este bun pentru tulburarile de somn, sau daca suferi de tuse convulsiva. Bea cate o cana cu infuzie seara, inainte de culcare. Acelasi tratament il poti folosi si daca ai diaree. Se spune ca florile de lavanda contin ceva ce te ” incheaga la burta”.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+