Coenzima Q10 – ce nota merita?

Autor

Coenzima Q10

Este o substanta asemanatoare vitaminelor, prezenta in toate celulele. Pe la 30 ani, concentratia ei in organism incepe sa scada. Refa stocurile, pentru ca …

insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala, se leaga si de lipsa coenzimei Q10.

scaderea imunitatii generale este antrenata si de carenta acestei ,, vitamine,,

– coenzima Q10 intervine si in incetinirea procesului de imbatranire a pielii, ea reprezinta practic o bariera suplimentara in calea razelor solare UV.

Coenzima Q10, o substanta naturala, produsa in organismul uman, este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia diverselor boli, precum afectiunile cardiace sau obezitatea.q10

– este implicata de asemenea in producerea energiei la nivelul inimii si al intregului organism.

-actioneaza ca un antioxidant, mentinand la cote normale nivelul vitaminelor C si E.

– studii in derulare sugereaza ca un surplus de Q10 ajuta sistemul imunitar al bolnavilor de cancer, alte studii probeaza rolul acestei coenzime in reducerea sangerarilor gingivale si incetinirea procesului de degradare a gingiilor.

– Q10, este ,,furnicuta,, ce duce energie tuturor organelor, de aceea este indispensabila in derularea proceselor biochimice din organism.

Nu uitati ca Q10 gasiti in urmatoarele alimente de baza: carne de vita , inima, ficat, peste (macrou, hering) , oua, panac, broccoli, alune, germeni de grau – neprelucrate termic , contin o cantitate mai mare de substanta activa. Si o ultima solutie – suplimentele Q10.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+