Incontinenta urinara la femei, sau pierderea involuntara de urina.

Autor

Incontinenta urinara reprezinta pierderea involuntara de urina, o problema delicata si frecvent intalnita in special la femei (se estimeaza ca 20% din femei au aceasta problema).Incontinenta urinara temporara, poate aparea din cauza unei infectii urinare, a constipatiei saua administrarii unor medicamente si dispare in momentul in care este indepartata cauza.

Incontinenta cronica, este de 2 tipuri:

– Incontinenta de efort (denumita si incontinenta de stres), declansata in timpul tusei, a rasului, a stranutului, a unui efort fizic – este forma de incontinenta urinara cel mai frecvent intalnita.

Incontinenta imperioasa, numita si vezica neurologica (caracterizata de senzatia imperioasa de a urina si incapacitatea muschilor vezicii de a oprii urina.)

Unele persoane sufera de incontinenta urinara mixta, o forma care combina in grade diferite incontinenta de efort si incontinenta imperioasa.

Cauze:

Incontinenta de efort, poate fi si consecinta unei sarcini, a greutatii corporale excesive, a efortului fizic sau al unor afectiuni pelvine (abdominale, genitale) care slabesc muschii perineali. Atunci cand acesti muschi nu mai controleaza eficient vezica urinara, in timpul tusei, al stranutului, al rasului , pot aparea pierderi involuntare de urina din cauza presiunii care se exercita asupra vezicii urinare.

Incontinenta cronica poate aparea din cauza slabiriimuschilor tractului urinar inferior, a infectiilor urinare repetate, a unor obstructii, a calculilor, dar si al unor boli care afecteaza intr-un fel sau altul nervii ce controleaza mictiunea.

Tratamentul incotinentei urinare:

Cele mai multe dintre problemele legate de controlul vezicii urinare pot fi vindecate sau cel putin ameliorate. Printre cele mai cunoscute modalitati de tratament se numara:

Exercitiile Kegel – cea mai buna modalitate de a scapa de incontinenta de efort. Aceasta constau in contractarea si relaxarea alternativa a muschilor perineali ( ca si cum s-ar dori oprirea fluxului urinar). Rezultatele sunt vizibile dupa 2/3 luni. Exercitiile acestea nu se fac in timpul mictiunii sau cand vezica este plina!

– Reducerea greutatii corporale si adoptarea unui stil de viata cat mai activ.

– Unele medicamente (anticolinergice si antispastice) pot ameliora incontinenta, dar acestea pot avea diverse efecte secundare.

– Se poate apele la injectarea cu colagen, insa metoda trebuie repetata in fiecare an pentru ca organismul absoarbe colagenul. Uneori este nevoie de interventia chirurgicala pentru a reaseza vezica in pozitia normala.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+