Oboseala cronica -Tratamentul natural in sindromul oboselii cronice.

Autor

Sindromul de oboseala cronica este o situaţie în care o persoană suferă de oboseală constantă si  nu se poate vindeca  prin somn. Există diverse alte simptome de însoţire cum ar fi: somnul necorespunzătoare, alergia la unele alimente, ganglionii limfatici, dureri de cap, dureri articulare şi musculare, batai neregulate ale pulsului şi dificultăţi de respiraţie.

Cauze:
Sindromul de oboseala cronica, poate fi cauzat ca urmare a unui atac cu viruşi. Virusi ca:

Epstein-Barr si citomegalovirus pot provoca sindromul oboselii cronice la om si nu in ultimul este responsabil si stilul de viata . De asemenea o cantitate mare de oxid nitric şi nitriţi în interiorul corpului pot perturba funcţionarea normala a sistemului imunitar si ca urmare poate provoca, de asemenea, sindromul oboselii cronice. În cele din urmă, o producţie mai mica de cortizol, hormonul secretat de glandele suprarenale poate duce la inflamarea si la funcţionarea defectuoasă a glandelor tiroide, producand de asemenea, sindromul oboselii cronice.

Cum sa eviti oboseala cronica?

  •   Primul lucru care trebuie  făcut pentru a vindeca sindromul de oboseala cronica este sa mancam sanatos. Dieta nesanatoasa si consumatoare de produse alimentare ambalate care conţin substanţe nocive şi substanţe chimice, pot interfera cu obiceiurile nesanatoase  ,de a dormii insuficient sau superficial, ducand  la senzaţia de oboseală cronica. Deci, primul tratament este aceela de a-ti schimba stilul de viata existent intr-un stil de viata sanatos: alimenteaza-te si odihneste-te  corespunzator.
  • Un alt tratament propus, este acela, de a bea un ceai numit Kombucha, care este bogat in aminoacizi, polifenoli, antioxidanţi şi enzime active.
  • Meditaţia, este o alta tehnica simpla pentru a calma mintea si a te relaxa, inducând somnul, care va ajuta sa te refaci sanatos.
  • Niacina sau vitamina B3 este o altă substanţă care ajută la prevenirea oboselii cronice. Este prezentă în legume cu frunze verzi, seminte de floarea soarelui, drojdie, grau integral, etc. El ajută la formarea de NADH, o molecula care ajuta la producerea de energie celulara, deci  menţinerea corpului departe de oboseală.

  •  Ayurveda –  medicamente cum ar fi: Ashwagandha, Amla, Bala, şi Triphala, de asemenea, ajută la vindecarea sindromului oboselii cronice. Un stil de viata sanatos din tratamentul cu aceste plante tradiţionale ayurvedice care sunt combinate în funcţie de constituţia si corpul persoanei care suferă de acest sindrom. Medicina ayurvedică ajută la dezintoxicare, astfel organismul se curata de toate toxinele şi induce un somn bun. Uleiul de luminita de seara si uleiul de peşte sunt două alte substanţe care să furnizeze organismului acizi grasi esentiali, care completează celulele afectate de virus şi corecteaza  tulburarea în acelaşi timp.
  • -Există multe alte tratamente naturale, care ajuta la vindecarea sindromului de oboseală cronică, fără utilizarea de medicamente.
  • Consumul de substanţe sau dieta care conţine acid folic si magneziu, de exemplu, fructe de padure este bun pentru a vindeca sindromul de oboseală cronică. În mod similar lemnul dulce poate ajuta de asemeneasi de a aduce calmul şi de a  reduce sentimentul de oboseala.
  • De asemenea, somnul de noapte este considerat o modalitate bună de a vindeca sindromul de oboseala cronica.

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+