Tratamentul naturist,viata si sanatatea noastra.

Autor

Viata si sanatatea noastra depind de aportul respirator, de calitatea aerului respirat cat si de prevenirea actiunii factorilor de risc si a efectelor acestora.

Aparatul respirator are rolulde a introduce in organism oxigenul din aer si de a elimina gazele rezultate din arderile interne ale organismului. El este format din nas, faringe, laringe, trahee, bronhii si alveole pulmonare.
La nivelul organului aparatului respirator se pot instala diferiti agenti patogeni, producand o serie de imbolnaviri care tulbura functia respiratorie si pun in pericol sanatatea intregului organism. Intre acestea, cele mai obisnuite sunt: guturaiul, amigdalita, laringita, bronsita, pneumonia, tusea, convulsia, rujeola, tuberculoza pulmonara etc.De multe ori, contaminarea se face din aer prin inhalarea germenilor raspanditi prin tuse, stranut, vorbire etc.Cercetatorii au ajuns la concluzia ca bacteriile dentare (mai ales cele din carii) afecteaza plamanii. Asa ca acordati mare atentie danturii si gingiilor. In perioada epidemiilor, consumati cat mai multa ceapa, usturoi, ridiche, galbenus de ou crud (bogat in aminoacizi), produse apicole, zer, care sunt antimicrobiene, antiinfectioase si energizante, intarind imunitatea.

Tratamentul naturist vizeaza adoptarea unui regim de viata sanatos, pentru evitarea aparitiei bolilor pe principiul, este mult mai usor sa previi, decat sa tratezi. Medicina populara recomanda o serie de remedii pentru tratarea diverselor afectiuni aparute la nivelul aparatului respirator:

– Ceaiuri din plante si fructe, se beau aproximativ 3 cani pe zi ( sau mai mult, depinde de fiecare )
– Tinctiuri sau esente folosite in cantitati mici, uz intern si extern
– Siropuri, uleiuri eterice, se ia cate 1-2 lingurite inaintea meselor
– Vin medicinal care se ia inainte de masa, nu mai mult de 50 gr. pe zi
– Cataplasme pe piept sau in jurul gatului cu legume, plante, esente, tinctiuri, alcool, otet
– Inhalatii cu ceai de plante concentrat, esente, uleiuri eterice etc.

Leacurile din batrani ne sunt de mare ajutor. Folosite cum trebuie pot sa se transforme in adevarate miracole. Vom reveni cu retete in curind…..

comment closed

advertise

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

CATEGORII

Reclama Etarget

trafic

Nana Stil un site cu stil

Google+